maandag 23 februari 2015

Hanne Troonbeeckx blond af?!

Maandag 23 februari word ik gewekt door het grote nieuws op Joe FM dat Hanne Troonbeeckx blond af is. Vlaanderen is in shock.
Een ‘babe’ die van haarkleur verandert, hoe bestaat het toch. Gelukkig stelt ze zelf iedereen gerust op twitter: “Brilliant brunette with many blonde moments." Niets aan de hand. Haar taalgebruik bewijst onmiddellijk dat het blond niet volledig is gedekt. De wereld kan gerust zijn.

Belangrijker nog: Is deze nieuwe bruine look nu beter dan de blonde lokken?

Op Instagram zijn de meningen zeer verdeeld. De ene vind het “een keer iets anders”, wat de beleefde manier is om te zeggen “Fuck, wat heb je nu gedaan”, de andere vindt dat ze er meer Rock Chick uitziet. Even zoveel mensen, even zoveel meningen. De vooroordelen en de clichés doen hun werk.

Ik vind het in elk geval heel dapper van Hanne om resoluut voor iets anders te kiezen. De blonde lokken geven haar een zachtere uitstraling, wat veel mannen natuurlijk sexy en hot vinden, want blond blijft de kleur die hun testosteron doet spreken. Het bruine kapsel geeft haar veel meer kracht en power. Een iets dominantere uitstraling waar mannen dan weer door geïntimideerd worden. 

Ik ken Hanne niet persoonlijk, maar een beetje fotostudie toont al heel snel dat haar natuurlijke haarkleur dichter bij het donkere aanleunt dan bij het blonde. Ikzelf kies resoluut voor het bruine kapsel als beste keuze.

Een andere vraag die mij nu bezighoudt is hoe lang ze deze kleur en al die ongevraagde feedback zal, wil en kan tolereren? Of was het toch een weldoordachte publiciteitsstunt?

Ook Madonna waagde zich verschillende keren aan de sprong van blond naar donker en ook bij haar vond ik het donkere haar sterker dan het blonde, maar ook zij ging terug blond. Zelfs Vlaanderens wildste blondine, Tanja Dexters, ging haar voor met een dergelijk experiment. Was dat trouwens niet bij dezelfde kapper? Tanja hield de donkere look niet lang vol en werd al snel door haar opdrachtgevers teruggefloten.

Benieuwd hoe het met Hanne verder gaat.

Ik 'Hou Van Haar'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten