dinsdag 17 maart 2015

In de mix: "Haar en Spiritualiteit"

Ik was afgelopen weekend uitgenodigd als gastspreker op de grootste spirituele beurs van Nederland, de Lotusbeurs in Houten. Een ontmoeting met een lezerspubliek dat naar de andere kant van mijn boek kijkt. Reuze gezellig, leuk en lekker zo'n zondag met Christine Pannebakker, Geert Kimpen en Zonneke.

Ik heb het genoegen om zeer 'last minute' een spreker te vervangen dus ben niet aangekondigd.
Een vijfentwintigtal verbaasde gezichten kijken me aan wanneer ik vertel dat de lezing over haar, liefde en zelfbeeld gaat. Enkelen verlaten nog snel de zaal. Het was een fijne ochtend daar in Houten.

Vol enthousiasme vertel ik hoe ik jaren geleden zelf leerde mediteren en ontdekte dat de grote vragen des levens, de 'soul questions', dezelfde zijn als de vragen die ik mijn klanten dagelijks stel.
Verbaasde blikken staren me aan.
'Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik helpen?' zeg ik zachtjes.
De aanwezigen knikken begrijpend. Ik ga verder.
'Er gebeurt heel wat meer in die kappersstoel dan zomaar haar knippen. Als kapper word ik meegenomen in jouw wereld en in jouw hoofd. Wat zie je als je in de spiegel kijkt en hoe ga je daar mee om?' Nog meer geknik.

'Veel dames zijn helemaal niet tevreden met wat ze zien. Het is aan mij, jouw kapper, om daar de bemiddelaar te mogen zijn. Het is mijn taak om je te tonen wat je haar doet en hoe het zich gedraagt. Ik zal je vol enthousiasme op weg helpen om het beste uit jezelf naar boven te halen en je te tonen wat de natuur voor jou in petto heeft.'
Een dame op de eerste rij glimlacht, ze begrijpt waar ik het over heb. Haar man valt in slaap.

'Wat de natuur doet, doet de natuur goed, maar een goede kapper kan je helpen om er nog beter uit te zien. Vecht niet met wat je gekregen hebt, omarm het en dans er mee.'

De dame glimlacht nog harder. Ik zie haar denken: 'Jij hebt me nog nooit zien wakker worden.'
Ik neem hen mee in mijn wereld. Een lach, een stil moment en enkele weetjes. Ze luisteren geboeid.
Twintig minuten later sluit ik af met 'Zie jezelf graag en 'Hou Van Haar''
Ik krijg een fijn applaus. De dag is goed begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten