dinsdag 10 maart 2015

The Hairproject Kortrijk

The Hairproject zit er weer op. De hoogdagen van het Belgische kappersgebeuren zijn weer voorbij. En wat een feest was het deze keer toch. Ik had het grote genoegen om er mijn boek 'Hou Van Haar' te mogen voorstellen en de spreekbuis te mogen zijn voor het geweldige Olaplex samen met collega kapster Christel Smeets.Op een beurs als deze is het heerlijk om omgeven te zijn door collega's en vrienden die gedreven door hun passie, vakmanschap en creativiteit het beste van zichzelf laten zien.
Leren van elkaar, luisteren naar anderen en praten met oude en nieuwe vrienden. Een gonzende korf vol kappers van allerlei pluimage. Divers en kleurrijk als we zijn, vertegenwoordigd in al zijn vormen en kleuren. De excentriekeling, de gevestigde klassieke kapster, de gebaarde barbier, de over gemakupte studente, de grijze rat in het vak, de geblondeerde cliché met yorkie op de arm, ze waren er allemaal.
En dat was ook goed want er was ook voor elk wat wils. Shoppen in The Warehouse, staren naar The Runway en de shows van oa Toni Kalin, De Ridder, Schorem, L'Oréal en Dessange drinken in The Hangout, luisteren in The Hubs naar al die wijsheid en kunde, of nieuwe contacten leggen in The Brand Boxes, alles kan en kon.
Ikzelf was uitgenodigd door groothandel Mado om met mijn boek 'Hou Van Haar' op hun stand aanwezig te zijn en mijn enthousiasme over Olaplex met de wereld te delen en wat een feest.
'Hou Van Haar' en Olaplex leken wel voor elkaar gemaakt. Een perfecte symbiose van twee zaken die perfect samen vallen. Olaplex herstelt de zwavelbruggen van je haar terwijl je chemische behandelingen gaat doen zodat er op je creativiteit bijna geen grenzen meer zijn en je je niet schuldig hoeft te voelen over haar dat kapot gaat. Vanaf nu is dat verleden tijd en kunnen we terug gek doen en houden van ons haar.
Vier keer kreeg ik de kans om in de Hubs mijn verhaal te vertellen en vier keer was het een andere ervaring. Dank je wel aan iedereen die kwam luisteren en een boek aanschafte. Jullie hebben van mij een gelukkige en blije man gemaakt.
De volgende grote stap om dit boek in de wereld te zetten is gezet.
De reacties en aanmoediging van collega kappers was top. Dank je wel Ludovic Beckers, Pascal Van Loenhout, William De Ridder, Toni Kalin, Johny en Louis Ceulemans, Stef Vrancks en vele vele anderen. 
Wat mij vooral is opgevallen is dat de barbier echt wel zeer aanwezig is. Mannen met baarden en snorren in allerlei variaties. Voor de dames leken het mij vooral de pastels te zijn die het zeer goed deden. 
Ik wordt er als kapper gelukkig van terug wat meer kleur te zien. Het was een van de zaken die mij steeds naar ons vak heeft toe getrokken, blij dat het terug aanwezig is. Nu is het aan jullie om deze kleurtjes op straat in de wereld te zetten. 
Bij De Wakko Kapper zijn we er in elk geval klaar voor. Zie ik jullie in de stoel?
Denk eraan vanaf nu kleurt Olaplex je dagen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten