maandag 27 april 2015

Help onze vrienden in Nepal nu!

Op weg naar het M2M project
Chaos
Vandaag geen vrolijke blog over haar, maar keiharde feiten en een duidelijke oproep tot hulp. De
vreselijke aardbeving in Nepal eist meer en meer levens. Veel mensen willen helpen en vragen ons wat ze kunen doen. Op dit moment is het voor ons ook allemaal nog niet zo duidelijk. Er heerst chaos en communicatie verloopt zeer moeizaam. Kathmandu had reeds uitdagingen met energievoorziening, de gevolgen nu zijn desastreus.

In 2007 richtten wij de vzw Make Up 2 Make Up op in Kathmandu, Nepal. Onze betrokkenheid en verslagenheid is daarom groot. Deze ramp treft duizenden, waaronder vele van onze vrienden en deelnemers aan ons project.

Laura en Shiva

Onze contacten en begeleiders ter plaatse Kim en Laura, Shiva en baby Remi zijn ok. Ze zijn nu op de Engelse Ambassade waar ze opgevangen worden.

Kim
We wachten nog op bevestiging van verschillende mensen van Make Up 2 Make Up. Enkele hebben al laten weten dat ze ok zijn. 
Over anderen weten we voorlopig niets. We hopen op het beste en gaan ervan uit dat ze voorlopig geen toegang hebben tot internet of elektriciteit om ons op de hoogte te brengen.
Alsof de ellende nog niet volstond krijgen we ook informatie binnen dat er geweld en discriminatie ontstaat tegen de mensen van de transgender gemeenschap. Ze worden uit de rijen gepest voor water en voedsel en worden toegang geweigerd tot de toiletten.

Momenten als deze kunnen mensen dichter bij elkaar brengen, maar misschien is dat nu wel heel naïef geredeneerd. Dit is zeker niet wat er op dit moment met onze vrienden in Nepal gebeurt.

We hebben met Make Up 2 Make Up nog een beetje geld op de rekening wat we graag willen doneren zodra we zeker weten dat het goed terecht komt.
Duizenden daklozen 
Financiële hulp is op dit moment echt zeer belangrijk dus hierbij een duidelijke oproep:

Stort centjes op BE15 7310 1699 9930 (vzw Make Up 2 Make Up) en wij zorgen ervoor dat de volle 100% van uw geld ter plaatse aankomt. Geen dure organisaties en geen zakken vullen onder de weg. De mensen in Kathmandu en Nepal hebben onze steun zeer hard nodig. 

Beeld je in dat jij in dezelfde situatie zat. Hoe blij zou jij zijn met een genereus gebaar zodat je voor je geliefden, je kids en jezelf kan zorgen. Water, eten, medicijnen, tenten er is zoveel nodig. Duizenden mensen zijn dakloos. Ze slapen op straat onder vellen plastic en het regenseizoen is in aantocht. Wees genereus. 

Karma is not a bitch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten