maandag 20 april 2015

Hoe vaak was ik mijn haar?

Hoe vaak wassen?
Na de blog van vorige week over vies, vuil, vettig en stinkend haar kon het natuurlijk niet uitblijven. "Hoe vaak moet ik mijn haar dan eigenlijk wassen?"werd de meest gestelde vraag van deze week. Het antwoord is verrassend eenvoudig. Dat hangt helemaal van jezelf af, zolang je het maar regelmatig wast.

Er zijn eindeloos veel fabels en veronderstellingen wanneer het over haar wassen gaat. De ene beweert dat het je haar sneller vet maakt, wat eigenlijk nergens op slaat want je reinigt je haar. Je handen worden toch ook niet sneller vuil door ze te wassen? De andere houdt voet bij stuk dat wassen je lokken uitdroogt, wat eigenlijk ook niet klopt want met de juiste shampoo ga je net vocht inbrengen en voeden. Feit is dat je haren vies worden net zoals je handen en de rest van je lichaam, en je ze dus regelmatig dient te wassen.

De talgklier
Mensen met fijn haar en een vette hoofdhuid zullen gedwongen worden door de natuur om hun haren meer te wassen dan mensen met dikke bossen krullen en een droge hoofdhuid. Wie meer talg produceert, wie harder zweet, wie meer in het stof werkt en meer afwerkingsproducten gebruikt ook. Dames die elke dag willen stylen werken best en makkelijkst op proper haar, dat maakt de klus een heel stuk eenvoudiger.

Belangrijk is dat je de juiste producten gaat gebruiken voor jouw type haar en jouw hoofdhuid. Indien je er zelf geen duidelijke kijk op hebt welk type haar je nu precies hebt, vraag dan aan je kapper om opheldering. Laat je begeleiden bij de analyse en bij de keuze van het juiste product.


Hou Van Haar
De 'Hou Van Haar' app
In mijn boek 'Hou Van Haar' staat er een haarpaspoort dat je samen met je kapper kan invullen en je meer inzicht verschaft. Je kan ook onze gratis 'Hou Van Haar' App downloaden voor op je smartphone.


Elke dag wassen, is met de juiste shampoo en conditioner geen belasting voor je haar. Vind je het toch teveel gedoe, dan kan een opfrissing met droogshampoo voor jou de perfecte tussenoplossing zijn. De droogshampoo is helemaal terug van weggeweest en doet het super goed. Het feit dat er bij de trendsetters in kapperland meer voor doffe looks en matte afwerking wordt gekozen is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Waar je ook voor gaat, doe vooral wat jou gelukkig maakt. Kies een fijn product om je daarbij te helpen en geniet van het proces.

F**k the rules and have fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten