woensdag 8 juni 2016

"Met Olaplex snel en zonder beschadiging van zwart naar blond!"

Een straffe slogan die te mooi klinkt om waar te zijn. Maar kan dit echt? En wat doet Olaplex precies? Wat mag ik als klant verwachten en wat niet? Is Olaplex echt het wondermiddel dat kappers toelaat om te toveren met kleur? Tijd voor een woordje uitleg vanop de werkvloer.

Bij "De Wakko Kapper" werken we al iets meer dan een jaar met Olaplex. Onze eerste bevindingen, zie blogpost "Olaplex" (maart 2015), waren positief. Ondertussen hebben we veel bijgeleerd en werken we nog beter met het wondergoedje samen, waar elk haar blijer, gelukkiger en gezonder van wordt.

Wat doet Olaplex precies? Olaplex herstelt de beschadigde en kapotte zwavelbruggen in het haar. Deze kunnen beschadigd zijn door chemische, thermische of mechanische behandelingen en factoren.

Hoe wordt het toegepast? Olaplex nr.1 is de Bond Multiplier. Deze voegt de kapper toe aan je chemische behandeling, kleur of ontkleuring of brengt hij als specifieke verzorging aan met water op je haar. Het is zeer belangrijk dat de mengverhoudingen nauwkeurig gerespecteerd worden om een goede werking van zowel Olaplex als je behandeling te garanderen. Olaplex verzwakt de werking van de ontwikkelaar. Een goede kapper houdt daar rekening mee en past deze indien nodig aan. Wanneer je behandeling klaar is wordt er gespoeld - niet gewassen - en daarna wordt Olaplex nr.2 Bond Perfecter toegepast. Olaplex nr.3 Hair Perfecter is het product dat je thuis gebruikt. Wij benadrukken in het kapsalon steeds het belang van het gebruik van de drie producten en leggen duidelijk uit dat Olaplex niet je conditioner vervangt, maar een extra behandeling is die dient toegepast te worden voor je gewone shampoo.

Wanneer je de drie componenten van Olaplex correct gebruikt, in combinatie met je shampoo en verzorging die je uiteraard reeds gebruikte, kan je ook echt resultaat verwachten. Je haar wordt per behandeling beter. Hoe regelmatiger je Olaplex toepast, hoe meer je het verschil merkt.

Maar kan je nu effectief "snel en zonder beschadiging van zwart naar blond"? 
Snel is sowieso een term die hier niet van toepassing is, want grote veranderingen en intense behandelingen zijn altijd tijdrovend.
Wat de beschadiging betreft wordt die zeker tot een minimum herleid en vaak zelfs hersteld. Van zwart naar blond blijft echter een hele uitdaging.  Olaplex laat je toe de grenzen van het kleuren en vooral het ontkleuren te verleggen. Je kan perfect, mits, ik kan het niet genoeg benadrukken, de juiste toepassing en verzorging tussendoor, twee en soms zelfs drie keer ontkleuren, maar....

De regels van het kleuren en het ontkleuren dienen ten allen tijde gerespecteerd te worden. 

Olaplex is geen vrijgeleide om je haar ongestraft vier keer met een veertig volume ontwikkelaar te ontkleuren! Wanneer je haar door zeer regelmatig kleuren oververzadigd is met een donkere kleur blijft het onmogelijk om naar blond te gaan. Wanneer je natuurlijk donkerbruin bent en je droomt van lichtgrijs of pastel - zie vorige blogpost "Ik wil graag "pastel haar"..., kan dat?" - blijft het zeer uitdagend tot zelfs bijna onmogelijk om dat resultaat te bekomen. Mits wat creativiteit, wat geven en nemen, een flinke greep in je budget en vooral heel veel geduld - een extreme kleurcorrectie kan tot tien uur en meer oplopen - is er dankzij Olaplex wel meer mogelijk.

Laat je dus vooral niet wijsmaken dat met Olaplex alles kan. Veel kan, maar niet alles. Laat je bijstaan door een goeie kapper die weet hoe kleur werkt en bespreek duidelijk je verwachtingen en verlangens. Zo voorkom je in elk geval ontgoochelingen, financiële katers en haardrama's.

Heb je door het lezen van deze blog zin in een nieuwe look gekregen, of ben je klaar voor een experiment? Aarzel dan niet en ga naar www.wakko.be voor een afspraak. Denk eraan, "De Wakko Kapper" houdt van haar en zal er alles aan doen om jou en je haren gelukkig en blij te maken.
Veel succes.
www.houvanhaar.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten