maandag 16 januari 2017

Wie zie je graag?

Ik zie je graag.

Vier kleine woordjes van onschatbare waarde. Mogelijk de eerste woordjes die ons werden toegeluisterd toen we op de wereld kwamen en met een beetje geluk misschien ook wel de laatste die we mogen horen wanneer we diezelfde wereld terug verlaten.

Vier woordjes die ons dolgelukkig maken wanneer we ze als kind van onze ouders te horen krijgen, terwijl ze enkele jaren later klinken als het gênantste wat diezelfde ouders kunnen zeggen.

Vier woordjes die ons betoveren, wanneer ze uitgesproken worden door degene waar jij van weg zwijmelt. Jouw prins of prinses die je in alle staten brengt en liefde laat klinken als muziek.

Vier woordjes waar we soms zo lang mee wachten om ze te zeggen, zodat de ander ze kan beantwoorden met exact dezelfde vier woordjes.

We weten perfect hoe we aan een ander kunnen duidelijk maken wat we voelen. We weten maar al te goed wat we willen horen, zeggen en doen. Welke gebaren, welke woorden, welke acties. We weten hoe we onze vrienden, partners, ouders, kids kunnen tonen, laten weten en voelen hoeveel we van hen houden.

Een eenvoudige vraag, wie is de allerbelangrijkste persoon in je leven?  Zonder wie zou je echt niet kunnen? Wie zie je liefst? Moet je daar lang over nadenken?  Wat is jouw antwoord? Wie is die persoon?

Is het antwoord iemand anders dan "ik"? Jij bent de persoon waar je de rest van je leven mee verder moet, waar je de rest van je dagen mee zal samen leven, waar je het nog een hele tijd mag mee doen.

Wanneer heb je daar nog eens bij stilgestaan? Wanneer heb je voor het laatst aan jezelf duidelijk gemaakt dat je houdt van wie je bent? Dat je je goed voelt in jouw vel en dat je dankbaar bent om wie je nu echt geworden bent? Wanneer heb je die vier mooie woordjes "ik zie je graag" de laatste keer tegen jezelf gezegd?

Zorg voor jezelf, wees goed voor jezelf, zie jezelf graag, anders overleef je niet. Wordt je in het vliegtuig niet duidelijk uitgelegd om eerst jezelf in veiligheid te brengen voor je anderen gaat helpen? Met de liefde is het net zo. Het is onmogelijk om eerlijk en oprecht van een ander te houden en liefde te geven en te delen, wanneer je niet eerst van jezelf houdt.

Laten we daarom in eerste instantie lief, zacht en goed zijn voor onszelf. Geen zelfverwijt, geen oordeel, geen perfectionisme meer.

Een diepe zucht, een grote glimlach en een welgemeende "ik zie je graag" tegen je spiegelbeeld 's morgens zijn het ideale begin voor een geslaagde dag. Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn. Veel succes.
Ik zie je graag.

Peter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten